

کتاب صوتی الفبای فلسفه
نسخه الکترونیک کتاب صوتی الفبای فلسفه به همراه هزاران کتاب دیگر از طریق اپلیکیشن رایگان فیدیبو در دسترس است. همین حالا دانلود کنید
نسخه نمونه کتاب صوتی الفبای فلسفه را رایگان بشنوید
نقد و بررسی کتاب صوتی الفبای فلسفه
پیش از آنکه مطالعهی فلسفه را آغاز کنیم باید از ارزشی که مطالعهی فلسفه خلق میکند آگاه باشیم. مطالعهی فلسفه به معنی سروکله زدن با مفاهیم انتزاعی و بدیهی نیست. بلکه به معنی یافتن پرسشها و کشف مفاهیم است. فسلفه نوعی تفکر به زندگی و نگاه نقادانه داشتن به مسائل هستی است. فلسفه را میتوان نوعی هنر دانست،؛ هنر زندگی کردن که در مواجهه با تمامی مسائل زندگی بشر بتواند، متفکرانه و نقادانه عمل کند. نایجل واربرتون نویسنده کتاب الفبای فلسفه سعی کرده است که به زبان بسیار ساده پرسشهای فلسفی را مطرح کند و مطالبی سودمند دربارهی آنها را آموزش دهد. کتاب برای افراد مبتدی و ناآشنا با فلسفه بسیار سودمند است.
دربارهی کتاب الفبای فلسفه اثر نایجل واربرتون
نایجل واربرتون راوی فلسفه به زبان آسان و ساده است. او در کتاب الفبای فلسفه تلاش کرده است تا برخلاف دیگر کتابهای فلسفی که بسیار پیچیده و سنگین هستند، با زبانی ساده مسائل پیچیده را آموزش دهد. در این کتاب با تاریخ فلسفه سر و کار نداریم و برای آموزش فلسفه قرار نیست که با فیلسوفهای مهم آشنا شویم یا نظرات آنها را بدانیم. از این جهت با دیگر کتابهایی که سعی کردند فلسفه را به صورت ساده آموزش دهند متفاوت است. برخلاف کتاب «دنیای سوفی» نوشته «یوستین گردر» که برای آموزش فلسفه تاریخچه آن را بررسی میکند، در کتاب الفبای فلسفه پرسشهای اساسی مطرح شده و سعی بر آن بوده که شکلگیری تفکر نقادانه و وارد کردن فلسفه به زندگی روزمره آموزش داده شود.
مروری بر فصلهای کتاب الفبای فلسفه
این کتاب از 7 فصل تشکیل شده است. مقدمه کتاب با پرسش «فلسفه چیست؟» آغاز میشود و نویسنده تلاش میکند تعریف جامعی از فلسفه ارائه دهد. فصل اول با پرسش «آیا میتوانید وجود خداوند را به اثبات برسانید؟» آغاز میشود. در این فصل دلایل وجود خدا از نظر فلاسفه به ویژه فیلسوفان غرب بیان شده است و آنها را نقد میکند. «چگونه در گستره اخلاق درست را از نادرست تشخیص میدهیم؟» سوالی ابتدایی فصل دوم را شکل میدهد. در این فصل با شر، راه حلهای بی پایان برای شر و دفاع بر اساس اختیار و ایمان خواننده آشنا میشود.
در فصل سوم که عنوان آن حسن و قبح اخلاقی است، اخلاق مسیحی و کانتی مطرح و نقد میشود پرسش فصل سوم نیز «آیا گاهی باید از قانون سرپیچی کرد؟» است و مطالب حول این پرسش میچرخند.
«آیا جهان واقعا به همان صورتی است که تصور میکنید؟» آغاز کننده فصل چهارم کتاب است و نظریاتی مفید درباره جهان خارج در آن به چشم میخورد. علم، ذهن و هنر درونمایه سه فصل پایانی کتاب است که با پرسشهای «آیا میدانید راه و رسم علم چیست؟»، «آیا ذهن شما جدا از بدن شماست؟» و «آیا میتوانید هنر را تعریف کنید؟» سوالات ابتدایی این فصول هستند.
دربارهی نایجل واربرتون نویسندهی کتاب الفبای فلسفه
نایجل واربرتون فیلسوف سرشناس در سال 1962 در انگلیس متولد شد. او تحصیلات خود را در دانشگاه بریستول ادامه داد و دکترای خود را در رشتهی فلسفه از دانشگاه کمبریج اخذ کرد. واربرتون پیشتر از آنکه وارد دانشکده فلسفه دانشگاه اوپن شود به عنوان سخنران در دانشگاه ناتینگهام فعالیت میکرد. در سال 2013 او از شغل خود به عنوان سخنران ارشد در دانشگاه اوپن کنارهگیری کرد. واربرتون بیشتر به عنوان نویسنده کتابهای فلسفه آسان برای مخاطبان عام شناخته میشود. از مهمترین کتابهای او میتوان به «الفبای فلسفه»، «فلسفه کلاسیک» و «تفکر از صفر تا صد» اشاره کرد. او همچنین ویراستار کتاب «فلسفه: مطالعه مقدماتی» نیز بوده است. «مطالعه فلسفه سیاسی: ماکیاولی تا میل» اثر نایجل است که با همکاری دیگر نویسندگان نوشته شده است. او همچنین نایجل واربرتون زندگینامه «ارنو گلدفینگر» معمار نوگرا را نیز به رشته تحریر در آورده است.
واربرتون علاوه بر نویسندگی در حوزههای دیگر نیز فعالیت دارد. او به طور منظم در گالری تِیت مدرن دورههای فلسفه برگزار میکند و در مجله «پراسپکت» ستون ماهانه «هرروز فلسفه» را مینویسد. وبلاگ «فلسفه مجازی» نیز توسط نایجل اداره میشود و مطالب سودمند فلسفی در آن انتشار میدهد. او به همراه دیوید ادموندس در وبلاگش پادکستی را تولید میکنند که به مصاحبه با فیلسوفان مطرح میپردازد. همچنین کتاب فلسفه کلاسیک را نیز به صورت صوتی منتشر کرده است. نایجل نویسنده گاردین نیز هست.
ترجمهی کتاب الفبای فلسفه به فارسی
مسعود علیا مترجم توانا و سرشناس کتاب الفبای فلسفه را به فارسی ترجمه کرده است. انتشارات ققنوس نسخهی چاپی و نشر آوانامه نسخهی صوتی این اثر را منتشر کرده است. نسخه صوتی کتاب با صدای «آرمان سلطان زاده» در بازار کتاب یافت میشود.
چرا باید کتاب الفبای فلسفه را خواند؟
کتاب الفبای فلسفه در دستهی کتابهای فلسفی قرار دارد. این کتاب به گروه سنی بزرگسال اختصاص دارد. الفبای فلسفه یکی از بهترین منابع آموزشی فلسفه است. این کتاب برای آن دسته از افرادی که به دنبال شروع فلسفه هستند و از کتابهای سنگین و پیچیده گریزانند، یک انتخاب عالی است.
در بخشی از کتاب الفبای فلسفه میخوانیم
ذهن چیست؟ آیا ما دارای نفوسی غیرمادی هستیم؟ آیا فکر هیچ نیست الا صورتی از ماده. الا محصول فرعی اعصابی که در مغز تحریک شدهاند؟ چگونه می توانیم یقین داشته باشیم که دیگران صرفا روبات هایی پیچیده نیستند؟ چطور می توانیم بگوییم که آن ها واقعا دارای آگاهی یا شعورند؟ این پرسشها جملگی در مقوله فلسفه ذهن قرار میگيرند.
فلسفه ذهن و روان شناسی
هرچند فلسفه ذهن و روان شناسی ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند. بین اين دو باید فرق گذاشت. روانشناسی بررسی علمی رفتار و انديشه آدمی است: روان شناسی بر مشاهده افراد. آن هم غالبا در شرایط تجربی و آزمایشگاهی: مبتنی است. در مقابل. فلسفه ذهن در رده رشته های تجربی قرار ندارد: فلسفه ذهن مستلزم مشاهدات علمی در عالم واقع نیست. فلسفه به تحلیل مفاهیم و تصورات ما توجه دارد.
مشغله فلاسفه ذهن آن مسائل مفهومی است که وقتی درباره ذهن تفکر میکنیم مطرح میشوند. روانشناس درباره، مثلا؛ اختلالات شخصیت نظیر اسکیزوفرنی پژوهش میکند و این کار را با مشاهده و معاینه بیماران؛ اجرای آزمایشهایی روی آن ها و کارهایی از این قبیل انجام میدهد. در مقابل فیلسوف سوالاتی مفهومی طرح می کند. نظیر این که «ذهن چیست؟» یا «منظور ما از بیماری روانی چیست؟» نمیتوان تنها با بررسی موارد واقعی به اين سوالات جواب داد: لازم است معنای اصطلاحاتی را که این پرسشها در قالب آنها بیان میشوند تحلیل کنیم.
برای روشن شدن مطلب مثال دیگری را در نظرآورید. عصب روان شناسی که درباره فک انسان پژوهش میکند ممکن است مشاهداتی در زمینه الگوهای تحریک عصبی در مغز انجام دهد. فیلسوف ذهن این مسئله مفهومی اساسیتر را طرح می کند که آیا فعالیت این اعصاب عین تفکر است. یا آیا در تصور ما از فکر وجهی وجود دارد که دلالت کند براین که فکر را نمی توان به رخدادی مادی تحویل کرد. ياء به تعبیر سنتی تر آیا ما ذهنی داریم جدا از بدن خویش؟
مسئله ذهن/ بدن
ما در نحوه توصیف خویشتن و عاللم هستی معمولا ین وجوه ذهنی و جسمانی [یا فیزیکی] تمایز قائل میشویم. وجوه ذهنی اموری است مانند تفکر، احساس, تصمیم گیری, خواب دیدن تخیل کردن, آرزو کردن و امثال آنها. وجوه جسمانی مشتمل است بر پاها اعضا و جوارح، مغزمان، فنجان چای، ساختمان امپایر استیت و نظایر آنها.
نظرات کاربران درباره کتاب صوتی الفبای فلسفه